Ortodontie

Ortodontia si Ortopedia Dento Faciala - Bacau!

Ortodontia se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul anomaliilor dento-maxilare, care influenteaza armonia faciala, masticatia  si nu in ultimul rand zambetul. Aparatele dentare reprezintă o investiție  într-o dantură  sănătoasă și frumoasă. Cu ajutorul acestor dispozitive ortodontice, poți corecta la orice vârstă o gamă largă de malpozitii dentare pentru a obtine un zambet perfect.

Tratamentul ortodontic, poate urmari doar alinierea dentara sau poate controla si cresterea si dezvoltarea masivului dento -facial .  In acest ultim caz, ortodontia este mai bine definita ca “ortopedie dento-faciala". Tratamentul ortodontic nu trebuie sa urmareasca doar alinierea dentara ci obtinerea unui echilibru ocluzal ceea ce va face ca rezultatul obtinut sa fie mult mai stabil in timp.

Cum stiu daca am nevoie de aparat ortodontic?

Numai specialistul ortodont poate determina daca puteti beneficia de tratament ortodontic. Bazandu-se pe instrumentele de diagnosticare care includ un examen clinic,o ortopantomografie,o teleradiografie de profil si un  model de studiu  un ortodont, poate decide daca tratamentul cu aparate dentare este recomandat, si poate dezvolta un plan de tratament potrivit pentru dumneavoastra.

Ce fel de aparat ortodontic va trebui sa port?

Medicul ortodont va sti ce aparat se potriveste pentru problema dumneavoastra, putand recomanda unul din urmatoarele aparate dentare ortodontice:

 • Aparat ortodontic mobilizabil
 • Ortodontie Bacau
 • Placuta palatina /linguala
 • Placuta palatina linguala1 Placuta palatina linguala2
 • Disjunctor maxilar:
 • disjunctormaxilar
 • Arc Transpalatal:
 • disjunctor maxilar
 • Arc Nance:
 • arcnance
 • Quad Helix:
 • quadhelix
 • Masca Delaire :
 • Masca Delaire
 • Aparat ortodontic fix cu brackets metalici / safir:
 • bracketsmetalicibraketssaphir

Aparate dentare fixe

Aparatele dentare fixe sunt cele mai populare tipuri de aparate fiind de obicei folosite pentru a corecta malpozitiile dentare. Un aparat ortodontic fix este alcatuit din mai multe  componente: bracket-uri, inele, butoni, arcuri, ligaturi (metalice/elastice). Aparatul dentar fix este recomandat atat pentru adulti cat si pentru copii avand avantajul de a alinia mult mai precis dintii decat un aparat dentar mobil.
Principalele tipuri de aparate dentare fixe:
A.Aparat dentar metalic.
Aparatul ortodontic metalic  este cel mai des intalnit tip de aparat dentar,iar noile tehnologii au facut ca purtarea aparatului sa fie mult mai confortabila azi decat a fost in anii trecuti.Sunt apreciate pentru rezistenta lor si sunt mai ieftine decat alte aparate dentare fixe. La fiecare activare pentru a le face mai amuzante si atractive elasticele care fixeaza arcul in slotul bracketului sunt inlocuite , putand alege dintr-o gama variata de culori.

 1. Aparat dentar ceramic/ safir
  Avantajul major al acestui tip de aparat este de natura estetica. Dezavantajele sunt pretul mai ridicat, fragilitatea crescuta, ceea ce nu le recomanda pentru tratamentul tuturor afectiunilor ortodontice.

Aparate dentare mobile

Aparatul mobil este utilizat pentru corectarea anumitor afectiuni ortodontice (stimularea cresterii arcadelor pentru alinierea dentara, corectarea formei maxilalelor, etc). Acest aparat este utilizat in special in cazul copiilor si tinerilor putand fi scos de catre pacient la indicatiile medicului ortodont. Este recomandat in dentitia mixta dar exista posibilitatea sa nu rezolve anomaliile dintilor in totalitate si de aceea acesta este urmat de montarea unui aparat ortodontic fix.

Aparate de contentie

Aparatul de contenție este dispozitivul pe care medicul ortodont îl recomandă la finalizarea perioadei de purtare a unui aparat dentar cu scopul de a asigura, pe termen lung, menținerea poziției corecte a danturii. În cazul în care aparatul de contenție nu este aplicat la finele tratamentului ortodontic, dinții își vor modifica poziția, revenind la cea inițială, incorectă, în urmatoarele 12 luni.

Aparatul de contenție este un instrument util și necesar pentru toți pacienții care au urmat un tratament ortodontic cu aparat dentar. Cu ajutorul acestui dispozitiv, dantura se „obișnuiește” cu poziția corectă adoptată în timpul purtării aparatului dentar.

Pentru a consulta lista de preturi intrati aici!

 

Unde gasesc medic ortodont in Bacau?

Pentru detalii si pentru a programa o consultatie cu doctor puteti accesa linkul:

Str. Stefan Cel Mare, Nr. 24 E,

In Spatele E-on Moldova, Vizavi de The Stage si Graffit!

Programari

Comments are closed.